شماره ششم نشریه دلتا منتشر شد

شماره جدید نشریه علمی-ترویجی دلتا به صاحب امتیازی انجمن علمی دانشجویی بین رشته‌ای ترویج علم و فناوری دانشگاه تهران منتشر شد.

در این شماره از نشریه دلتا پرونده‌ای ویژه با عنوان «نجوم؛ در مسیر انفجار ابرنواختری یا کوتوله سفیدشدن؟» را به قلم علیرضا صبا می‌خوانیم. در این پرونده که به مناسبت ۳۰ سالگی مجله نجوم تهیه شده است، تاریخچه‌ای مختصر از دستاوردها و مسیر طی شده این مجله را می‌خوانیم و همچنین با چندی از چهره‌های اثرگذار در طول فعالیت این نشریه آشنا می‌شویم.

دلتا در این شماره به سراغ سیاوش صفاریان‌پور، روزنامه‌نگار و مروج علم رفته است و از او درباره‌ی چیستی ترویج علم و وظایف و جایگاه مروج علم پرسیده است. همچنین نگاه صفاریان‌پور نسبت به وضعیت کنونی ترویج علم در ایران در این گفت‌وگو مورد بحث قرار گرفته است.

در این شماره علاوه بر یادداشتی از یاسر سلیمی که درباره‌ی نظریه‌ی ابطال‌گرایی کارل پوپر در فلسفه علم نوشته شده است و به مسائلی چون مسئله‌ی استقراء یا مسئله‌ی هیوم و معیارها و نقدهای وارد بر ابطال‌پذیری پرداخته است؛ می‌توانیم مقالاتی با عنوان «فرار از نقطه‌ی آبی کم‌رنگ» به قلم سمانه احمدی و زینب السادات لسانی، «انسان و رویا؛ در جستجوی معنا» به قلم علیرضا عیوض نژاد و «می‌شود زندگی را هدیه داد» به قلم مهدی مددی قلعه‌زو را می‌خوانیم.

نشریه علمی ترویجی دلتا به صاحب امتیازی انجمن علمی دانشجویی بین رشته‌ای ترویج علم و فناوری دانشگاه تهران که در گذشته با نام UTTED فعالیت می‌کرد، از پاییز ۱۳۹۷ مشغول فعالیت است. محمدحسین سمندری مقدم مدیرمسئول آن و الهه بابازاده سردبیر این نشریه هستند.

علاقه‌مندان برای مطالعه شماره ششم این نشریه می‌توانند به نشانی UTTEDsj.ut.ac.ir مراجعه کنند.